El cas d'assetjament sexual que va comportar la dimissió del conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, ha estat portat a una Comissió d'Afers Institucionals. Quatre mesos després de l'escàndol que va destapar el diari Ara sobre el cessament del cap del gabinet del conseller el passat mes de gener, Carles Garcias Hernández, per presumptes casos reiterats d'assetjament sexual a treballadores del Departament, Bosch ha analitzat la gestió que va liderar al capdavant.

D'entrada, ha reiterat el que ja va dir aleshores: "A mi en cap moment fins que va sortir publicat al diari, no m'arriba cap fet denunciable ni cap víctima es posa en contacte amb mi". I en aquest sentit, Bosch admet que "és difícil que les víctimes denunciïn". I tal com aleshores no es va iniciar un procés judicial també conclou que va passar el mateix amb "no denunciar-ho al consell, perquè és complicat". 

Per tot plegat, l'exconseller conclou: "No em pertoca contactar amb les víctimes, no sé qui són". I pel que fa a la seva responsabilitat com a conseller la limita: "A mi el que em toca és comparèixer en aquesta comissió i modestament mai m'he aferrat a la cadira política". Unes paraules que les ha donat per recordar la seva dimissió. És en aquests dos aspectes, la dimissió i la Comissió, on marca el seu àmbit de responsabilitat però admet que, en general, "s'hauria d'haver tingut més sensibilitat". 

Un altre aspecte que els diputats parlamentaris de l'oposició a Esquerra li han retret és si l'amistat personal que guardava amb Garcias i si va condicionar la seva acció limitant-se a un cessament. Bosch ha volgut deixar clar que no és així i per això no es va activar el protocol: "No tenia indicis ni jo ni ningú". A més, ha explicat que el coneixia des de l'any 2015 arran de la campanya a les eleccions municipals: "Em va venir presentat pel partit, ell treballava per l'Àrea Metropolitana des de la Zona Franca i jo a l'Ajuntament de Barcelona". Pel que fa als lligams i el contacte amb Garcias, l'exconseller assegura que "no va ser intens" però estava content amb la feina que feia perquè "anava complint" i va agafar més confiança en el darrer any a Exteriors.

Malgrat tot, ha admès "errors de gestió" i "equivocacions polítiques" però ha assegurat que no es considera "culpable". Més enllà d'aquesta Comissió, Bosch ha demanat que el cas arribi "fins al final" a la via judicial i ha afirmat que col·laborarà perquè es "restitueixi la dignitat de les persones afectades pel cas".