El ministre espanyol d'Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat aquest dimarts que el president dels Estats Units, Donald Trump, li va suggerir construir un mur al desert del Sàhara per frenar la immigració --tal com el que ell promou a la frontera dels Estats Units amb Mèxic-.

Així ho ha relatat durant un col·loqui en el Club Siglo XXI en el que ha deixat clar que aquesta no és la solució per a la immigració a Europa, sinó més aviat què fer tenint en compte que l'Àfrica duplicarà la seva població en els propers 20 anys.

És més, ha avisat de què mentre a Europa els polítics, sobretot si busquen notorietat, "especulen amb hipotètics plans Marshall", la Xina acaba de posar 65.000 milions sobre la taula per invertir en infraestructures en el continent africà.

A més, ha avisat que el problema migratori a Europa "no es resoldrà en un futur pròxim perquè és identitari, cultural, de capacitat d'absorbir al diferent i les societats europees no estan estructurades per absorbir més d'un percentatge", especialment si són musulmans.