L'exministre Josep Borrell apareix entre els catalans més ben situats per ocupar una de les cadires del consell de ministres de Pedro Sánchez. El veterà dirigent socialista, que va ser també president del Parlament Europeu, figura en el cercle d'homes de confiança que assessoren Sánchez i es perfila com un possible responsable de la cartera d'Exteriors. 

Borrell s'ha destacat els darrers mesos en la primera línia política del debat català arran el protagonisme que ha assumit en actes organizados per Societat Civil Catalana, El passat 6 d'octubre va protagonitzar junt al premi Noble Mario Vargas Llosa l'acte que aquesta organització va celebrar a Barcelona rere el lema Prou, recuperem la sensatesa.

El veterà polític català s'ha arrenglerat també en les contundents crítiques de Sánchez contra Torra i aquesta mateixa setmana assegurava que troba injust per a la líder del Front Popular, Marine Le Pen, que la comparin amb Torra per denunciar la seva "xenofòbia".

A banda de Borrell, apareixen en les travesses per al govern Sánchez la diputada Meritxell Batet una de les dirigents més properes al secretari general i que algunes fonts situen a Administracions Públiques. Pel que fa l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que fa uns mesos figurava com a membre del Govern de Sánchez a l'ombra, fonts socialistes asseguren que ha perdut posicions arran la decisió d'abandonar l'executiva del PSOE després de la repressió policial arran l'1-O.

El barceloní David Vegara, que va ser secretari d'Estat d'Economia, amb José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha apuntat entre els noms que podrien assumir el ministeri d'Economia.