L'exministre socialista i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, considera "injust" per a la líder del Front Nacional de França, Marine Le Pen, la comparació amb Quim Torra que ve fent el PSOE per denunciar la seva "xenofòbia", ja que entén que amb el seu historial 'tuitaire', el nou president de la Generalitat ni tan sols no podria anar en les llistes de la ultradretana francesa.

En una entrevista en Antena3, ha argumentat que Le Pen va expulsar de les seves llistes electorals alguns dels seus candidats per escriure "tuits denigrants" sobre part de la població francesa, una cosa que ella va veure "incompatible i inacceptable".

Per això, sosté que Torra, amb els seus tuits insultant els espanyols, "ni tan sols podria estar en la llista electoral de Le Pen a França". "Aquesta és la realitat", ha sentenciat.

Per a Borrell, els independentistes catalans "estan convençuts" que l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, a Alemanya, continua sent "el líder legítim" i que "cap jutge no té la capacitat sobre la realitat política a Catalunya". "Hi ha coses que el sentit comú demostra que no són veritat", ha subratllat.

En aquest sentit, l'exministre socialista ha ironitzat amb el llibre escrit per Torra, que no recomana perquè el president de la Generalitat assegura que Catalunya "és una colònia" i "està ocupada militarment" i crida a provocar una situació "insostenible" que obligui la Comunitat Internacional a intervenir.

Per a Borrell, Catalunya està "a punt de l'enfrontament social" i ha avisat que està situació "de combat cívic" pot degenerar fins a provocar un "incident greu". Considera, en aquest context, que les presons preventives dels polítics independentistes "tampoc no ajuden gens a crear un clima de diàleg".