Els serveis diplomàtics de la UE, ara dirigits per l'exministre espanyol Josep Borrell, haurien retirat o suavitzat un informe sobre la campanya de desinformació sobre el coronavirus per part de la Xina. Segons diversos diaris internacionals, entre els que hi ha el britànic Financial Times o el nordamericà The New York Times, asseguren que els diplomàtica de la UE van cedir a les pressions de les autoritats xineses i van rebaixar l'informe, que era més crític amb Pequín. Tots ells aporten correus electrònics com a proves de les pressions.

Pel que fa específicament a l'informe, algunes parts del document asseguraven que la Xina havia fet una campanya de desinformació per desviar la seva culpa en el brot i per millorar la seva imatge internacional. Segons els citats diaris internacionals, també The Times o l'influent Politico, la publicació de l'informe es va endarrerir uns dies en la publicació per les pressions xineses i se'n va suavitzar el to per no irritar-los.

Alguns eurodiputats, com ara el liberal holandès Bart Groothuis, ja han demanat explicacions formals a Borrell al Parlament Europeu. Segons assegura Politico, que hauria tingut accés a l'esborrany previ a la publicació, el contingut de l'informe no va canviar substancialment, però sí el llenguatge, que es va suavitzar per no irritar Pequín.