El ministre d'Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, ha justificat aquest dijous la seva actuació amb el periodista que el va entrevistar a la televisió alemanya Deutsche Welle. "A aquesta classe de personatges, de tant en tant, cal parar-los els peus", ha assegurat.

El cap de la diplomàcia espanyola s'ha expressat així en declaracions recollides per TVE, després que ell mateix fes parar una entrevista indignat amb un periodista que va acusar en diverses ocasions de fer preguntes "esbiaixades".

"Bastanta paciència vaig tenir. Probablement no hauria ni d'haver donat una segona oportunitat per seguir amb l'entrevista", ha afirmat. L'entrevista, gravada en anglès a la seu del Ministeri i difosa dimecres, va ser aturada pel ministre al cap de 10 minuts, després de diversos moments de tensió sobre el procés independentista a Catalunya.

Va tornar després d'uns minuts de debatre amb els seus assessors, però la tensió no va acabar allà i, de fet, en els minuts finals, interrogat sobre Gibraltar, va arribar a titllar el periodista d'"ignorant" i de no saber del que parla. "Vostè és realment divertit", va arribar a dir.

El programa de la DW es diu 'Zona de conflicte' i es presenta com un programa d'"entrevistes dures, més enllà de l'habitual cultura de la declaració." De fet, al final, el periodista, Tim Sebastian, que es manté impassible i inquisitiu durant tot l'enregistrament, li pregunta a Borrell si l'ha "posat en zona de conflicte".

En el vídeo difós per DW, es veu com Borrell amenaça de parar l'enregistrament ja al cap dels primers quatre minuts, centrats en la presó preventiva dels líders independentistes i amb l'entrevistador presentant a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, una vegada i una altra, com "una àvia de 63 anys en aïllament 15 hores al dia sense estar condemnada".