El ministre d'Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació en funcions, Josep Borrell, ha afirmat aquest dijous que les paraules del president rus, Vladimir Putin, que s'ha mostrat en contra que els països europeus es desintegrin, no haurien d'estranyar ningú.  "Hi ha unanimitat internacional en contra dels moviments secessionistes. Ningú no està per crear nous estats ni per modificar les fronteres. Putin no és el primer que el diu ni és la primera vegada", ha assegurat Borrell abans de participar en l'acte 'Quina Europa vols?'.

El titular d'Exteriors s'ha expressat així després que Putin assegurés durant la jornada que Rússia no té cap interès en què els països europeus es desintegrin. En el cas concret de Catalunya, el mandatari rus ha considerat que ha de ser Espanya qui decideixi. "Espanya ha de decidir ella mateixa sobre els territoris on hi ha problemes", s'ha limitat a assenyalar Putin en una trobada|encontre amb agències de notícies, segons ha informat la russa Sputnik.

"Tots els governs del món s'han pronunciat a favor del manteniment de la unitat d'Espanya. És un tema que no ens hauria d'estranyar, però bé està que el repeteixi", ha reblat Borrell.

Topada amb Rússia

D'altra banda, el cap de la diplomàcia espanyola s'ha referit a la topada de fa dues setmanes a costa d'unes declaracions del mateix Borrell que Moscou va titllar d'"inamistoses" i que van portar a Rússia a convocar l'ambaixador espanyol al país. Borrell havia esmentat Rússia en una entrevista com "el nostre vell enemic".

Per al ministre d'Exteriors, aquest és "un tema que ja està resolt i enterrat". "No ha tingut cap transcendència. Ja vam tenir una trobada cordial tant a Moscou com a Madrid. No parlava d'Espanya, parlava d'Europa. És un tema que no té més importància", ha postil·lat.