El sopar del Mobile World Congress no ha comptat aquest vespre amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha evitat assistir a aquest acte arran de la presència del rei Felip VI. En la carta en què declina la invitació del director general del GSMA, Mats Granryd, Borràs adverteix que no pot assistir a un acte social amb el responsable d'un Estat "que manté un alt nivell de repressió contra representants polítics i ciutadans de Catalunya".

 

carta Borràs Mobile

Carta de Laura Borràs

A la carta, la presidenta del Parlament, admet que el Mobile és un esdeveniment que situa Barcelona al centre del sector de la tecnologia, recorda que el passat dia 21 es va reunir amb el conseller delegat del GSMA, John Hoffman, i assegura que li va traslladar el seu “compromís envers la celebració del Mobile World Congress a casa nostra pels anys vinents”.

“Tanmateix, vivim moments d’una alta judicialització de la vida política del nostre país i considero que, com a presidenta del Parlament, no és convenient assistir a un acte social presidit pel cap de l’estat espanyol; un estat que manté uns alts nivells de repressió contra representants polítics i ciutadans de Catalunya”, afegeix.

Aragonès i Puigneró

El sopar s'ha celebrat aquest vespre a un pavelló de la Fira de Montjuïc i sí ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que tot i que ha evitat participar al besamans al monarca, ha compartit taula amb Felip VI i amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

Amb Aragonès ha acudit també a l'acte el vicepresident, Jordi Puigneró, i el conseller d'Empresa, Roger Torrent. Hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que sí ha participat al besamans. També, la portaveu de Junts i presidenta del grup municipal a Barcelona, Elsa Artadi, tot i que ha arribat un cop els convidats es dirigien ja al sopar.

 

Sánchez ha aprofitat l'acte per fer una crida a la unitat per superar la crisi i ha advertit que la presència de les principals autoritats d'Espanya i Catalunya a la cita era una mostra d'aquesta voluntat, "simbolitzant la unió pel bé de tots".

Aquest dilluns, Borràs té previst rebre al Parlament els presos polítics, després que dimecres van sortir de la presó un cop el Consell de Ministres va signar el seu indult. Abans, Aragonès els rebrà al Palau de la Generalitat.

 

A la imatge principal, la presidenta del Parlament, Laura Borràs / Sergi Alcàzar