La decisió del TSJC de mantenir les eleccions del 14-F convocades mentre no pren una decisió sobre els recursos presentats i la condemna per desobediència contra el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, per la seva participació en l'1-O com a alcalde d'Agramunt demostren, segons la presidenciable de JxCat, Laura Borràs, que "la justícia espanyola no inhabilita, reprimeix".

Per Borràs, els moviments judicials que s'han produït aquest matí demostren que "l'Estat vol inhabilitar la democràcia a Catalunya" i que per aconseguir aquest objectiu "hi ha una alineació de poders". "Deuen voler que ens penedim per l'1-O i no ho farem. Ens n'enorgullim", ha subratllat la candidata a més d'insistir que es tracta d'una "repressió inacceptable" i que s'està generant "caos", "màxima incerta" i "inseguretat jurídica" amb un escenari electoral insòlit.

La crítica decisió del TSJC sobre les eleccions

Borràs ha denunciat que amb la decisió del TSJC s'ha suspès el decret de les eleccions, i per tant, a tres setmanes de la convocatòria ara vigent, no se sap si les eleccions seran el 14 de febrer, o si es fixarà una nova data, o si serà el 30 de maig.

Tot i que ha assegurat que s'estan s'està intentant posar "tota mena d'entrebancs" per votar, ha assegurat que la maquinària electoral de Junts està a punt per afrontar, si cal, els comicis el 14 de febrer.

Un 155 permanent 

Borràs ha recordat que els comicis del 21-D ja el van ser convocats des del govern espanyol, per la qual cosa ha insistit que Catalunya viu en un 155 permanent i que "la mateixa justícia que volia inhabilitar l'1-O és la que ara està decidida a inhabilitar que els catalans decideixin quan fa les eleccions".

"La justícia espanyola sembla decidida a decretar quan hem de votar. El proper pas ja serà que ens digui a qui hem de votar. Els tribunals haurien de garantir la democràcia i sembla que el que volen és interferir en la democràtica a Catalunya", ha reblat.

En relació a l'enquesta del CIS ha evitat entrar a valoracions argumentant i ha apuntat que en aquest sondeig sempre surten perdedors, la qual cosa ha atribuït a que "sovint la mostra és esbiaixada".