Laura Borràs es va convertir ahir en la protagonista de l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A que es va celebrar a la Rambla de Barcelona quan va anar a saludar un grup de manifestants que van trencar el minut de silenci, mentre els familiars de les víctimes ploraven emocionats. Davant aquesta polèmica, que va provocar molta indignació a les xarxes pels vídeos del moment amb la presidenta suspesa del Parlament com a protagonista, Borràs ha intentat desmarcar-se dels fets en una tournée radiofònica a les dues principals emissores del país, Catalunya Ràdio i RAC1. 

Borràs, que va assistir a l'acte com a presidenta de Junts mentre que la socialista Assumpta Escarp ho va fer en representació del Parlament després de la seva suspensió, ha anat reiterant que va respectar aquest minut de silenci "escrupolosament", al contrari dels manifestants que reclamaven saber "tota la veritat" dels atemptats d'ara fa cinc anys. Els fets, fins i tot, van portar Junts a desmarcar-se del sabotatge mentre els sectors més propers a Borràs puntualitzaven la piulada del partit. 

Borràs assegura que va respectar el minut de silenci 

Enmig de totes les crítiques, que han arribat des de tots els partits, també des d'ERC, que l'han acusada de voler ser protagonista d'un acte en record de les víctimes, Borràs ha insistit que "moltes de les persones congregades eren víctimes i els seus familiars. Durant tot l'acte hi va haver pancartes i crits per exigir la veritat, també durant l'ofrena floral i el minut de silenci, que jo vaig respectar".

En la mateixa línia, la presidenta suspesa del Parlament ha reiterat que considera que interrompre un moment solemne estava totalment fora de lloc i ha assenyalat un sol manifestant com a autor dels crits irrespectuosos, a qui no hauria saludat: "Només es va sentir una veu i en cap moment vaig saludar aquesta persona", s'ha defensat. A més, ha recordat que quan es va acostar a les tanques ja feia minuts que s'havia acabat l'acte i ho va fer acompanyada del seu company de partit i advocat d'algunes de les víctimes, Jaume Alsonso Cuevillas, esquivant les crítiques de qui assegura que va interrompre l'acte: "No té cap veracitat". 

Missatges creuats a Twitter

Davant la polèmica de la seva presidenta, Junts va escriure ràpidament un tuit en què reiteraven el suport a les víctimes dels atemptats i rebutjaven enèrgicament la interrupció del minut de silenci. Aquest categòric missatge no va ser repiulat per Borràs, que s'ha excusat assegurant que ahir no va tenir temps d'entrar a Twitter, però, en canvi, sí que va reaccionar al missatge del mateix Cuevillas, en què puntualitzava a la seva pròpia formació: "Perdoneu; no ha anat així. A la fi del minut de silenci, la gent ha començat a cridar “volem saber la veritat”. Com a advocat de víctimes, us asseguro que això és el que volem. Altra cosa és que hagin xiulat als polítics que no volen que s’investigui i aplaudit als que sí", va escriure. Sobre aquests missatges, Borràs ha defensat que no són contradictoris ni un enfrontament, sinó que serveixen per matisar i explicar com va anar, segons ella, tot plegat. 

Entre les desenes de missatges denunciant l'actitud de Borràs que van omplir les xarxes, es va entendre la piulada de Jordi Sánchez com un retret a la seva companya. "No hi hauria d’haver hagut cap més protagonisme que el dels familiars de les víctimes. No era el lloc ni per trencar el minut de silenci ni el moment per buscar protagonismes polítics. Ho lamento. Així, no", va escriure. I la política ha volgut donar-li la raó, aprofitant l'ocasió per lamentar que moltes víctimes s'hagin sentit desateses.