La candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha reclamat a Salvador Illa que es desmarqui de la campanya on se'l presenta com una vacuna contra l'independentisme. El cartell, difós per la regidora socialista de Collbató (Baix Llobregat) Libry J. Ahumada, es mostra al candidat del PSC sota el lema "Salvador Illa. La vacuna contra..." i un llaç groc.

"És ignominiosa antidemocràtica i estigmatitza milions de persones. I parlaven de reconciliació? Deixin de banalitzar una malaltia que ha causat milers de morts!", ha escrit Borràs en una piulada on ha compartit la imatge del cartell. Per la seva banda, la regidora de Collbató que havia compartit la imatge ha esborrat la publicació a Facebook on originalment s'havia compartit el cartell.

El cartell d'Illa contra l'independentisme

Diversos usuaris de Twitter han identificat l'origen del cartell en una publicació de la regidora del PSC a l'Ajuntament de Collbató, Libry Johanna Ahumada Bayuelo. En una publicació en el seu perfil de Facebook, Ahumada ha compartit la imatge on es veu Salvador Illa acompanyada de la frase "A per totes!".

La publicació, que es va fer el 30 de desembre, ja no està disponible, però tot i això les crítiques a les xarxes no s'han aturat i de moment Salvador Illa no s'ha desvinculat de la campanya que el presenta com la vacuna contra l'independentisme.