La candidata de JxCat, Laura Borràs, ha criticat el posicionament de la fiscalia, que es mostra contrària a la sortida dels presos polítics en règim de tercer grau, i ha advertit que "no hi ha d'haver excuses perquè el tercer grau, que és un dret que tenen tots els presos, es pugui exercir i no sigui revocat" com ja va passar al juliol.

En aquest sentit, Borràs ha ironitzat sobre les paraules del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, quan va dir que la fiscalia depenia d'ell. "No sabem de qui depèn la fiscalia, perquè el president del govern espanyol de sobte diu que d'ell i després s'excusa", ha criticat.

Sobre el mateix tercer grau, Borràs ha defensat que "no és cap privilegi ni concessió" després que hagin pogut sortir de la presó una vegada la Generalitat va avalar de nou la seva progressió a l'esmentat grau penitenciari. "Els presos polítics han sortit d'on no haurien d'haver entrat mai. Fent ús d'un dret que ja se'ls va vulnerar, avui han sortit perquè té de dret el tercer grau. No és cap privilegi ni concessió", ha sostingut en declaracions als mitjans a Montjuïc, des d'on ha sortit una flota de 26 furgonetes amb el logotip del partit per tot Catalunya.

Després d'haver pogut abraçar el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, Borràs també ha volgut recalcar que no agraeixen res "per la gran injustícia que representa que siguin a la presó".

Vot per correu

Borràs, que ha fet aquestes declaracions abans que el TSJC decidís finalment imposar les eleccions pel 14-F, ha defensat l'opció del vot per correu, assegurant que és "segur". "Votar ha de ser segur. No alimentem el germen de la por, perquè és molt perillós. No s'ha de tenir por de votar. Les urnes mai no ens han fet por", ha insistit la candidata de JxCat, que ha cridat a continuar treballant per aconseguir el millor resultat possible el 14-F.

Tot això després que l'enquesta electoral del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat hagi recollit que ERC guanyaria les eleccions amb entre 34 i 35 diputats, seguit de prop per JxCat, que obtindria entre 32 i 34 escons, i el PSC seria tercer amb 26-29. La candidata ha dit que estan "acostumats a les remuntades" respecte a les estimacions de les enquestes i ha assegurat que seguiran treballant "per guanyar, vot a vot".