La lectura de la sentència contra Laura Borràs encara porta cua. La presidenta suspesa del Parlament ha demanat un aclariment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) davant els “errors materials manifestos” que assegura haver detectat a la sentència que se li va notificar aquest dijous i per la qual ha estat condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació. El tribunal, presidit per Jesús María Barrientos, ha dictat aquesta pena per considerar-la autora d’un delicte de prevaricació i un altre de falsedat documental durant la seva gestió com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) entre el 2013 i el 2017.

En concret, en un escrit que la defensa de Borràs, que encapçala Gonzalo Boye, ha presentat avui davant de la Sala Civil i Penal del TSJC s'assenyala que la sentència que se li ha notificat “no porta número”, és a dir, que no es pot identificar mitjançant la data i les dades del procediment i, en canvi, va titulada com a SENTÈNCIA nº, sense que aquest s’arribi a especificar.

Petició de penes

Així mateix, l'escrit assenyala “errors materials en relació a les conclusions definitives del Ministeri Públic”. En aquest punt, concreta que a l'antecedent de fet tercer de la sentència s’observa a les pàgines 14 i 15 que no s’ha fet constar les penes que va sol·licitar finalment la Fiscalia als altres dos acusats del cas, Isaías Herrero i Andreu Pujol, “que suposen una modificació important respecte a les penes sol·licitades a l’escrit de conclusions provisionals presentat per Fiscalia”.

Segons la petició que ha presentat Borràs per “error manifest” s’han inclòs les penes que provisionalment van ser sol·licitades per la Fiscalia per a aquests dos acusats, quan “en realitat van ser modificades en el tràmit de conclusions definitives”.

Les penes a què finalment han estat condemnats aquest dos acusats es van veure atenuades després que en declarar al judici tant Herrero com Pujol van confessar i van incriminar Borràs. Precisament, el vot particular de la jutgessa María Jesús Manzano mostra la seva discrepància amb els atenuants que se'ls ha aplicat.​

Aquest divendres, Borràs ha instat en una entrevista a 'El món a RAC1' a la Mesa del Parlament a restituir-la en les seves funcions al capdavant de la cambra i ha assegurat que la sentència "constata que no hi ha hagut cap problema de naturalesa econòmica" i, donat que sosté que l'article 25.4 del reglament del Parlament que es va aplicar per suspendre-la dels seus drets i deures com a diputada fa referència a la "corrupció lucrativa", considera que ha de recuperar les plenes funcions de la presidència de la segona institució del país.