Els malentesos a l'hora de regular tot allò que fa referència al règim dels treballadors del Parlament no deixen de reproduir-se en el dia a dia de la cambra. L'última polèmica va esclatar la setmana passada quan la majoria dels grups van acordar un nou règim per als treballadors per substituir les llicències per edat, consistent a excedències i reduccions de jornada incentivades, però la presidenta Laura Borràs va decidir aturar la seva aprovació i abordar-ho de nou. Aquest dimarts s'ha reunit la Mesa, i fonts parlamentàries han assegurat que la presidenta assumirà a partir d'ara les negociacions amb el Consell del Personal, un fet que poc després ha negat la mateixa oficina de Borràs.

L'entorn de Borràs ha explicat que la presidenta en cap cas no portarà les negociacions amb els treballadors, sinó que s'ha compromès a reunir-se amb el Consell del Personal per explicar-los per què s'han aturat les dues noves figures -excedència i reducció de jornada- per a majors de 60 anys. La Comissió d'Afers Institucionals (CAI) tenia previst ratificar-les dijous de la setmana passada, però aquest punt va saltar de l'ordre del dia a proposta de la presidenta, que va considerar que la proposta té similituds amb les polèmiques llicències per edat que establien que els majors de 60 anys amb 15 anys treballats a la cambra podien cobrar sense anar a treballar.

Així, des de l'Oficina de la Presidenta asseguren que no portarà les negociacions amb el personal, i que el què farà serà donar explicacions sobre el motiu pel qual va aturar l'aprovació de la CAI, després que el Consell de Personal hagi escrit a la Mesa demanant explicacions. Així mateix, l'entorn de Borràs assegura que en la reunió de la Mesa s'ha plantejat un possible canvi de negociadors amb els treballadors, però que en cap cas s'ha decidit, per la qual cosa Aurora Madaula (Junts) i Ferran Pedret (PSC) segueixen assumint aquest rol.

Segons les fonts de la Mesa que al migdia havien assegurat que Borràs assumiria aquest rol, es va retirar de l'ordre del dia l'aprovació d'aquest nou règim perquè es va constatar que hi havia "diverses interpretacions" sobre l'acord. Aquestes mateixes fonts havien assegurat que amb l'eliminació del punt s'obre un nou termini per a un nou període de negociació amb Borràs al capdavant, que la Mesa ha fet coincidir amb la data ja fixada com a límit per a l'acord sobre què fer amb els treballadors que encara gaudeixen les polèmiques llicències per edat, l'11 de juliol.