"Qui hauria de desobeir són els bancs". Així s'ha referit la consellera de Governació, Meritxell Borràs, al nou recurs del govern espanyol contra la llei antidesnonaments catalana, una de les dues lleis que ahir va recórrer l'executiu estatal juntament amb alguns articles de la llei de pobresa energètica

Ho ha dit a RAC1, on ha assegurat que aquesta suspensió "no haurà de tenir cap efecte" perquè "preveient el que anava a passar, tenim propostes". Borràs ha carregat contra el govern en funcions perquè "ens manté les obligacions", però, alhora, "ens elimina les eines".

També ha recordat que de les cinc lleis que el Govern va tirar endavant en l'anterior legislatura, quatre van ser portades al Tribunal Constitucional. Tanmateix, però, ha volgut deixar clar que "el marc de diàleg no el trencarem" i que "per part nostre sempre hi serà". 

El conseller de Justícia, Carles Mundó, s'ha sumat a les paraules de Borràs, i s'ha lamentat que això "és una escenificació més a la qual estem acostumats", ha criticat el "postureo" del govern espanyol i ha dit ben clar que "insisteixen en què qui mana és la Moncloa".