La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha advertit aquest divendres a ERC i la CUP que "per impedir un judici sense garanties" i "injust" sobre la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes "cal votar que no al suplicatori" enviat pel Tribunal Suprem.

Borràs va comparèixer ahir davant la comissió de l'Estatut del Diputat del Congrés per presentar les seves al·legacions davant el suplicatori per investigar-la per presumptes delictes quan va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes. En la seva compareixença, Borràs va negar ser culpable dels delictes que se li atribueixen i va denunciar ser víctima de "persecució política" com a independentista, amb informes de la Guàrdia Civil "inventats".

La proposta de la CUP

Aquest divendres, Borràs, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que la CUP li ha traslladat "en privat" la proposta d'abandonar el seu escó perquè aquestes presumptes irregularitats siguin investigades fins al fons en un tribunal ordinari, però la portaveu de JxCat al Congrés no considera que sigui una solució òptima. "Per impedir un judici sense garanties cal votar que no al suplicatori", ha recalcat, perquè si s'aprova se li aixecarà la immunitat com a diputada i podrà ser jutjada pel Suprem. I ha recordat, que "quan s'ha atacat altres companys independentistes he estat al seu costat".

Segons Borràs, "si no es vol que hi hagi un judici que ja se sap que serà injust, cal preservar aquesta immunitat", perquè "està fora de qualsevol dubte" que "no es produirà" un judici just. 

Missatge a les clavegueres de l'Estat

Borràs ha insistit que no pensa renunciar a la seva acta de diputada, com li suggereix la CUP, perquè té "la consciència molt tranquil·la". I si deixés el seu escó, ha alertat, el missatge que es traslladaria a les clavegueres de l'Estat seria: "Continueu fent-ho perquè és efectiu, perquè quan apunteu cap a una persona i li construïu casos amb informes falsos de la Guàrdia Civil, l'efecte és que aquesta persona s'aparta".

Borràs ha dit que no pot demanar a ERC i a la CUP que votin en contra del suplicatori, perquè cada grup és lliure de votar el que consideri oportú, però ha insistit que el que està en joc en aquesta votació és si s'aixeca la seva immunitat perquè "pugui tenir un judici just".