El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha lamentat que Pedro Sánchez, a dia d'avui, no els hagi fet cap proposta i que els partits espanyols "no hagin volgut negociar res". 

"Estem a poques hores del debat d'investidura i volem saber què passa", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio on ha afegit que des del partit demòcrata estan "a l'expectativa". També sobre el debat d'investidura al Congrés, Bonvehí ha concretat que el seu grup parlamentari decidirà què vota "quan escoltem la proposta final". 

Bonvehí, per altra banda, no veu un horitzó d'eleccions els pròxims mesos. Com a resposta a la sentència de l'1-O considera que una nova convocatòria de comicis electorals "no seria cap virtut" i "una mala idea". Tot i així, per a Bonvehí és indispensable no fer cap pas enrere ni "quedar-se parats". "Cal plantar cara a l'Estat espanyol i no perdre posició en els avenços que hem fet d'autodeterminació", ha insistit. 

El PDeCAT està immers en un procés de remodelació interna, que ha d'enllestir abans del 20 de setembre la proposta d'encaix amb JxCat després d'un període de reflexió "profunda". Bonvehí vol que en el nou espai tota la militància s'hi pugui sentir còmode, "des de posicions més centrades a més de centre-esquerra, on els corrents ideològics puguin conviure".

La idea, ha explicat, és aconseguir fer un gran partit de centre independentista. Segons Bonvehí, l'estratègia passa únicament per "escoltar els associats", i els ha instat a "reflexionar i pensar en clau de futur" durant aquest estiu i el mes de setembre.