L'exministre socialista José Bono ha manifestat en una entrevista a La Sexta que no permetran cap referèndum independentista a Catalunya. Assegura que no té res a veure amb un "sentiment anticatalà", sinó que és per un "plantejament solidari" i que, mentre governi el seu partit, l'autodeterminació no serà una opció viable.

A l'hora de parlar d'altres partits polítics, ha reconegut que és conscient que el govern espanyol necessita el vot de Podemos i l'abstenció d'ERC, tot i que li agradaria que la situació fos diferent.

Bono també ha fet referència al vicepresident Oriol Junqueras i ha afirmat que no està rebent cap tracte de favor dins de la presó, i considera que el permís que té el líder republicà de sortir és més "un favor penitenciari que no un favor polític". 

Quan li han preguntat si hi ha hagut cessions per part del govern espanyol cap a l'independentisme, l'exdirigent socialista ha respost així: "Hi ha coses que m'he d'esforçar per entendre-les. No es tracta d'anar com un Torquemada per la vida condemnant allò que inicialment no entens".