Txell Bonet, periodista i parella del líder d'Òmnium Jordi Cuxart, ha concedit una entrevista al diari escocès de referència, 'The National'. Bonet ha parlat sobre els processos d'independència d'aquí i d'allà. Del moment actual de Catalunya i com ho viu personalment, assegura: "No deixaré que la presó governi la meva vida. Físicament estem separats, però espiritualment no ho estem". I assegura, com ja ha aclarit des del primer dia que va entrar a la presó, que Cuixart és "molt fort, optimista i un autèntic lluitador amb un bon humor".

Cuixart, l'únic empresonat que no s'ha involucrat en cap partit polític, té intencions que continuï sent així, tal com argumenta Bonet: "En Jordi no és un polític, és un empresari, i dos dels seus drets civils es van vulnerar en el moment del referèndum, el seu dret a la llibertat d'expressió i la llibertat de reunió".

national bonetEl diari escocès titula l'entrevista amb la crítica de Bonet al primer ministre britànic Boris Johnson: "Boris Johnson és un populista que no creu al 100% en el joc just o la democràcia real", i afegeix: "Els escocesos van votar per quedar-se a Europa i se'ls hauria de permetre romandre a la UE".

Bonet estableix un paral·lelisme amb Catalunya, Escòcia i el Quebec, on remarca que les persones "tenen dret a decidir el seu propi futur".