El Govern de Bolívia ha donat aquest dilluns 72 hores a la diplomàtica espanyola que va visitar divendres a l'ambaixadora de Mèxic a La Paz així com a aquesta última perquè abandonin el país després de l'incident ocorregut arran de l'esmentada visita.

L'anunci de l'expulsió de les dues diplomàtiques, així com del cònsol d'Espanya, l'ha fet la mateixa presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez.

"El Govern constitucional que presideixo ha decidit declarar persona non grata a l'ambaixadora de Mèxic a Bolívia, María Teresa Mercado, a l'encarregada de negocis d'Espanya a Bolívia, Cristina Borreguero, al cònsol d'Espanya a Bolívia, Álvaro Fernández, i al grup dels presumptament diplomàtics encaputxats i armats", ha assenyalat.

"Aquest grup de representants dels governs de Mèxic i d'Espanya ha lesionat greument la sobirania i la dignitat del poble i del govern constitucional de Bolívia", ha afirmat Áñez, segons informen els mitjans locals.

En aquest sentit, ha assegurat que "la conducta hostil intentant ingressar de forma subreptícia i clandestina a la residència de Mèxic a Bolívia desafiant als oficials policials bolivians i els mateixos ciutadans són fets que no podem deixar passar".