El PP ha arribat a la sessió de control al govern espanyol d’aquest dimecres amb una ofensiva en forma d’inacabables preguntes per a Félix Bolaños; totes elles enfocades a l’amnistia i els pactes de Pedro Sánchez amb l’independentisme. I, evidentment, els atacs s’han enfocat al delicte de terrorisme. Els jutges apunten l’independentisme i el PP dispara per desgastar l’executiu amb les acusacions d’aquest delicte. El ministre de Justícia i de la Presidència, en una resposta al portaveu popular Miguel Tellado, s’ha preguntat si “és terrorista qui no dona suport a la investidura de Feijóo” com a president del govern espanyol.

“Per què es van reunir amb partits que consideren terroristes per aconseguir la investidura de Feijóo? Aquelles organitzacions que són terroristes ara no ho eren a l’estiu?”, s’ha preguntat Bolaños durant la sessió de control d’aquest dimecres. Així, ha acusat els populars de fer “cinisme”, perquè “el que va passar a Catalunya” durant el Procés és “greu, però no un fenomen terrorista”, ha assenyalat el ministre socialista. “Per què llavors vostès no deien que allò era terrorisme?”, s’ha preguntat finalment Félix Bolaños, per acabar assegurant als diputats del PP que “s’avergonyiran de relacionar l’independentisme i terrorisme com ara es penedeixen del que li van dir a Zapatero i Rubalcaba per acabar amb ETA fa una dècada”. 

Paral·lelament, i en resposta a preguntes del diputat popular Rafael Hernando, Félix Bolaños s’ha vantat de tenir exceptuats de la llei d’amnistia els delictes de traïció. Ho ha dit precisament, enmig de negociacions amb Junts per Catalunya sobre com retocar la llei d’amnistia per tal que la norma tingui el vot favorable del partit de Carles Puigdemont. La formació capitanejada a Madrid per Míriam Nogueras vol que es modifiquin els delictes de terrorisme i traïció de la llei, mentre que el govern espanyol es nega a hores d’ara a retocar el redactat actual del text.

 

No han estat les úniques preguntes que ha respost Félix Bolaños. El ministre també ha hagut d’encarar-se a Cuca Gamarra, qui l’ha acusat de no conèixer “l’Espanya real” que es manifesta amb el PP aquests darrers mesos al carrer. El socialista li ha recordat que aquesta “Espanya real” es troba representada al Congrés.

Cara a cara entre Sánchez i Feijóo

Les preguntes a Bolaños han arribat després d’un cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, que també ha pivotat al voltant de la mateixa qüestió. L’endemà que els fiscals del Suprem acordessin demanar la imputació de Puigdemont per terrorisme, el líder del PP ha retret que el govern espanyol estigui “centrat a canviar els criteris de la Fiscalia” i l’ha exhortat a “escoltar l’agricultura, que no aguanta el dogmatisme ambiental” del govern espanyol. El president espanyol li ha recriminat que el PP defineixi sempre la Constitució espanyola i el terrorisme “conforme als seus interessos polítics”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!