"Fart del referèndum de l'1 d'octubre?", "et sembla abominable el tracte a les nostres forces de seguretat de l'Estat?", "no vols deixar ni un euro a empreses catalanes?", "estàs fins els nassos de Carles Puigdemont?" o "Artur Mas no era el teu millor amic?". Aquestes són algunes de les preguntes que es fa una nova aplicació només per a Android, que té per objectiu fer boicot a les empreses catalanes siguin, o no, independentistes.

I no només això. Si bé és una 'app' que pretén enfonsar les empreses catalanes, també té com a repte captar tots aquells que donin suport a la Guàrdia Civil, a la Policia Nacional i a les policies locals, a banda d'aquells que consideren que "tot aquest xivarri va en contra de la unitat espanyola".

L'aplicació l'han batejat amb el nom "Separapp" i la seva finalitat és "no finançar l'independentisme català", tal com expliquen a la seva descripció de la Play Store, perquè "no estem d'acord amb la independència de cap dels polítics i falsos independentistes que la defensen sense cap tipus de justificació".

separapp

Sota el lema "no amb els meus diners", quan et descarregues l''app' et surten una sèrie de passos previs per informar-te del contingut. La primera és justament aquesta i s'hi pot veure una estelada amb un senyal de prohibit.

A la següent, informen que pots buscar qualsevol empresa per saber si és catalana o no —de fet, aquest és l'únic criteri que utilitzen per apartar les companyies de Catalunya— i poder, així, "conèixer on van els diners de la teva cistella [...] abans de pagar". Tampoc no enganyen ningú.

A la propera diapositiva ja deixen clar que allà s'hi trobaran totes les empreses que estan ubicades a Catalunya, per tant, és només una eina per saber si els teus llocs habituals de compra, de serveis, mitjans de comunicació i un llarg etcètera.

I ja, abans d'entrar al cercador, asseguren que "nosaltres no comprem productes d'empreses catalanes, ara tu ho tindràs molt més fàcil".

Això sí, com ja s'ha dit, s'hi poden trobar empreses que mai s'han pronunciat com a independentistes ni favorables al procés com Freixenet o Codorniu, ans al contrari, però aquesta 'app' no fa distincions. L'avís? "Aquesta empresa està ubicada a Catalunya, i pot ser que estigui a favor de la independència, en aquest cas, cada vegada que compres els seus productes o hi inverteixes, estàs invertint en la independència. Digues no!".

A la seva descripció, també asseguren que "no estem d'acord amb la independència ni amb cap dels polítics i falsos independentistes que la defensen sense cap tipus de justificació" i exclamen que "visca la unió i no al distanciament i la separació".