El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat ja la impugnació de la disposició autonòmica contra la resolució del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, per la qual es proposa la investidura de Carles Puigdemont com a candidat a president de la Generalitat.

Així mateix, el BOE publica la impugnació de la resolució del president del Parlament català per la qual es convoca sessió plenària el 30 de gener de 2018, a les 15.00 hores, per a la votació d'investidura de Puigdemont.

En la Disposició General del BOE apareix reflectit a més que "no podrà celebrar-se el debat i la votació d'investidura del diputat senyor Carles Puigdemont i Casamajó com a candidat a President de la Generalitat a través de mitjans telemàtics ni per substitució per un altre parlamentari".

Així mateix, deixa constància de què "no es podrà procedir a la investidura del candidat sense la pertinent autorització judicial, encara que comparegui personalment a la Cambra, si és vigent una ordre judicial de crida i cerca i ingrés a la presó."

"Els membres de la Cambra sobre qui pesi una ordre judicial de recerca i captura i ingrés a la presó no podran delegar el vot en altres parlamentaris", declara també la disposició del BOE.

La publicació d'aquesta disposició en el BOE es produeix després que el Tribunal Constitucional (TC) hagi impedit per unanimitat qualsevol sessió d'investidura de Puigdemont com a president de la Generalitat que no sigui la presencial, i que, per tant, hagi prohibit que el debat i la votació se celebrin per mitjans telemàtics o per la substitució per un altre parlamentari.