El diputat del BNG al Congrés, Néstor Rego, ha expressat el seu suport al president Quim Torra després de la seva condemna d'inhabilitació i ha acusat la Justícia d'actuar "per criteris polítics molt poc democràtics".

En declaracions al Congrés, Rego ha assenyalat que "no sembla concebible" que un tribunal tregui la Presidència escollida democràticament, donada per les urnes, "i per una qüestió com no retirar la pancarta". A més, no li sembla "assenyat" que tot el procediment hagi començat amb la Junta Electoral Central actuant com un tribunal.

La seva conclusió és que aquesta decisió "retrata a la Justícia espanyola, que actua per criteris polítics molt poc democràtics." "Van ja tres presidents de la Generalitat que passen pels tribunals i això hauria de fer reflexionar sobre la qualitat de la democràcia --sosté-. Fa l'efecte que, quan els catalans voten el que no li agrada a la caverna, s'encarreguen de resoldre per aquesta via".

El BNG és un dels partits que van donar suport a la investidura de Pedro Sánchez i que, en canvi, no va voler firmar l'escrit retraient al PP el bloqueig de la renovació del Consell de Poder Judicial, i és que, segons Rego, el seu partit el que vol és "un model diferent" de "democratització del poder judicial" i de transferència de la justícia, perquè els tribunals superiors de les comunitats siguin l'última instància en comptes del Suprem.