El Bloc Nacionalista Gallec (BNG) ha assenyalat aquest dimecres que no té "cap posició adoptada" sobre un govern de coalició entre PSOE i Podemos, assegurant que el seu suport dependrà que s'atengui l'agenda gallega.

Així s'ha expressat el seu diputat electe, Néstor Rego, en una entrevista a RNE, on ha revelat que de moment "no hi ha res parlat, ni cap posició adoptada en relació amb el sentit final del vot" d'un Executiu de coalició.

Segons ha explicat, "tot dependrà" de la recepció del PSOE sobre els temes que BNG posarà a sobre de la taula, entre les que ha indicat que estarà el reconeixement de Galícia com a nació i el reconeixement dels seus drets nacionals.

"Tenim una posició coneguda que és favorable al diàleg, però de moment res més", ha assegurat Rego. Al seu torn, preguntat per la posició d'ERC o Bildu i una possible abstenció conjunta, ha indicat que a aquests partits els correspon prendre les seves decisions, encara que ha posat de manifest que comparteix amb aquestes formacions que els conflictes polítics s'han de resoldre per la via política, en relació amb la crisi catalana.

"No es poden decidir per la via judicial ni repressiva. Si el PSOE persisteix en aquesta línia, s'equivoca", ha advertit.