La portaveu i candidata a les eleccions pel BNG, Ana Pontón, ha retret al Partit Popular (PP) que durant la campanya de les eleccions gallegues el partit va traspassar "línies vermelles". Pontón ha fet referència a les acusacions dels populars que titllaven el BNG de terrorista. "Acusar-te de terrorista és una cosa que no hem de deixar passar", ha assegurat la líder del BNG, que ha remarcat que no descarta dur aquestes acusacions davant la justícia. 

"Veurem algunes declaracions que s'han fet per veure si sobrepassen el que en una campanya es pot acceptar", ha avançat aquest dilluns en una entrevista a la Cadena SER, on ha acusat la força política que governa la comunitat d'haver jugat amb "la carta de la por". "Em sembla intolerable que en unes eleccions hàgim d'acceptar desqualificacions d'aquesta mena, perquè estem parlant d'una cosa molt greu", ha remarcat Pontón, que ha defensat que el Bloc ha fet justament el contrari, "contrastar alternatives".

Un bon resultat, però "insuficient" 

 

El BNG ha passat de 19 representants al Parlament gallec a 25. Un gran creixement que, malgrat tot, no ha pogut catapultar els nacionalistes gallecs a la Xunta. Pontón ha celebrat el resultat "extraordinari" del seu partit, però ha reconegut que és "insuficient". "El nostre objectiu era clarament obrir un temps nou al nostre país", ha explicat. El partit nacionalista gallec ha obtingut 25 diputats, 6 més que el 2020, però el PP ha revalidat la majoria absoluta. Tot i això, Pontón ha subratllat que "aquests resultats ens indiquen que aquest país ja ha canviat, hi ha un abans i un després, no hi ha marxa enrere". "Sabem que els grans canvis no són fàcils", ha afegit. Amb tot, la candidata ha insistit que el BNG és el "referent indiscutible com a alternativa al PP".

El BNG s'ha endut el 31,5% dels vots i ha aconseguit més de 145.000 paperetes respecte a l'any 2020. "Ens situa com l'esperança de totes les persones que creuen que Galícia necessita més", ha afirmat Pontón. I ha enviat un missatge als seus votants: "Sé que hi ha moltes persones que en aquest moment estan decebudes. Hi havia moltíssima il·lusió en aquesta campanya, i milers de persones havien dipositat l'esperança en nosaltres". 

Qui serà cap de l'oposició al Parlament de Galícia ha qualificat el BNG de partit "consolidat" i "fort" i ha instat la seva formació a "continuar construint una Galícia més justa, igualitària, amb més benestar". "Hi ha milers de persones que no estan conformes amb la situació del país", ha advertit al guanyador de les eleccions, Alfonso Rueda (PP).

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!