La jutgessa d'instrucció 2 de Girona ha enviat a la presó un dels detinguts en aquesta ciutat.

Avui han passat a declarar vuit persones. La jutgessa ha dictat presó provisional per a una d'elles pels delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, desordres públics i danys. 

Quatre dels que han quedat en llibertat amb mesures cautelars amb presentacions setmanals en el jutjat, retirada de passaport i prohibició de sortida del territori, i la prohibició d'acudir a reunions, manifestacions, actes de protesta, actes multitudinaris o congregacions de grup mentre duri la tramitació de la causa, així com mantenir-se allunyat d'aquests actes i de les persones que l'integren a 1,5 km.

 

I els tres que resten estan en llibertat i a disposició del jutjat sempre que siguin cridats. 

Als detinguts per als quals s'ha acordat la llibertat provisional se'ls imputen els delictes d'atemptat a agents de l'autoritat i desordres públics.

La situació ha provocat un bloqueig d'unes mil persones a la porta de la sortida de detinguts de l'aparcament dels jutjats per impedir l'ingrés a la presó de l'arrestat. 

Els manifestants s'han dividit en tres grups. Un just al davant dels Jutjats, a la porta principal, l'altre a la rampa de sortida de l'aparcament i el tercer en una porta conjunta. Durant aquesta estona criden consignes en favor dels detinguts i contra els Mossos i la Policia Nacional.