Interpretacions diverses a la premsa sobre la cursa per a les eleccions del 21-D a només tres dies per celebrar-se. Mentre La Vanguardia esperona el bloc del 155 tenint quasi clar que junts canviaran el panorama i color polític de Catalunya, El Periódico carrega contra els partits favorables a l'aplicació de la Constitució i ho compara, directament, amb el franquisme amb un dibuix del Valle de los Caídos presidit per un 155 ben gros.

Així s'observa a la mateixa portada del diari del Grupo Godó, en què s'hi pot llegir que "el bloc constitucionalista esprinta per fer el tomb" amb el president espanyol, Mariano Rajoy, passejant-se per Catalunya; la líder de Cs, Inés Arrimadas, que té coll avall que guanyarà i serà presidenta de la Generalitat, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, acompanyat de l'actual líder del PSOE, Pedro Sánchez, i de l'expresident espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

El Periódico, per la seva banda, critica en la seva vinyeta les mesures aplicades pel bloc del 155 assegurant que "hi ha coses que no moren mai, només es transformen", amb un dibuix del Valle de los Caídos de fons.

De fet, mentre que El Periódico compara el 155 directament amb el franquisme i, segurament, amb la resurrecció del dictador, La Vanguardia els esperona perquè encarin les últimes hores de la campanya de la millor manera possible perquè, segons deixen entreveure, creuen que tenen possibilitats de sumar majoria.