L'eurodiputat de socialista, José Blanco, ha reconegut que la decisió d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy ha produït divisió al PSOE però ha demanat coherència als diputats del partit que van trencar la disciplina de vot, i ha recordat que "ningú està obligat a formar part del Grup Parlamentari Socialista ".

"Si alguna persona té algun problema de consciència molt important és indubtable que ha de fer prevaler la seva consciència i quan el PSOE adopta una decisió s'hauria d'haver acatat i, si no s'acata, s'ha de ser coherent amb el compromís polític que té amb el PSOE ", ha manifestat en una entrevista a la Ràdio Galega.

El PSC

En aquest sentit, també s'ha mostrat partidari d'aclarir la relació amb el PSC: "Sóc partidari de reflexionar, d'establir la millor relació que permeti la fortalesa del Partit Socialista a Catalunya i la fortalesa del Partit Socialista a Espanya", ha manifestat abans de deixar clar que "no" comparteix que "es pugui formar part d'un òrgan de decisió com és el Comitè Federal participant en la seva discussió, participant en el seu vot i, després, no s'acati la voluntat expressada majoritàriament en aquest òrgan".

Així mateix, el que va ser president de l'últim Comitè Federal del PSOE ha apostat per "sumar dins" del partit per "guanyar fora". En relació al futur de l'exsecretari general, Pedro Sánchez, ha assegurat que la decisió que adopti aquest o "una altra persona "s'ha de fer" des de la responsabilitat per superar aquesta situació ". "Si no som capaços de sumar dins i aprendre dels errors que tots vam poder cometre, no serem capaços de guanyar fora", ha afegit.