La Comissió Europea ha rebutjat la proposta del líder popular Manfred Weber i altres parlamentaris d’instaurar un bitllet d’Interrail gratuït per als europeus que facin 18 anys.

Europa, més lluny per als joves que acaben d’entrar en la majoria d’edat. El líder del Partit Popular Europeu a Brussel·les, Manfred Weber, ha estat mesos defensant la proposta d'un viatge de tren gratis per als europeus que acabin de celebrar el seu 18è aniversari. Tot plegat, assegura, amb l’objectiu d’afavorir l’intercanvi cultural i la construcció de xarxes humanes i socials entre les diverses nacionalitats, així com per contrarestar “en gran mesura” el “populisme i la desinformació”.

Pel contrari, aquesta proposta a què s’havien sumat molts altres parlamentaris, explica Financial Times, ha quedat rebutjada perquè la UE prefereix invertir fons per a la subvenció de viatges escolars a l'interior de la Unió. Aquest pla costarà 2,5 milions d’euros al any, i serà més barat que el dels bitllets d’Interrail.

Els funcionaris contraris a la proposta de Weber consideren que beneficiaria “injustament” determinats joves, ja que alguns tenen més capacitats d’abordar les despeses de l’allotjament que d’altres, independentment que el tren surti gratis.

Després de la negativa de Brussel·les, Weber ha assegurat que “seguiré pressionant perquè un bitllet d'Interrail gratis sigui lliurat a cada ciutadà europeu al seu 18è aniversari", ja que "creiem que és una manera de tornar a entusiasmar als joves per Europa”.