Els bisbes de les deu diòcesis de Catalunya s'han pronunciat a favor del diàleg i de "les mesures de gràcia" per resoldre "totes les situacions de conflicte", després d'analitzar el context social i polític de Catalunya.

Els bisbes van mantenir ahir al Seminari Conciliar de Barcelona una reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa totes les diòcesis catalanes, i avui han fet públic un comunicat "davant el context social i polític que vivim en aquests moments a Catalunya", en el qual es reafirmen en el seu convenciment "de la força que tenen el diàleg i les mesures de gràcia en totes les situacions de conflicte", fent referència als indults que té previst concedir el govern espanyol als presos polítics del procés.

"Creiem que l'assoliment d'un recte ordre social que permeti el desenvolupament harmònic de tota la societat necessita una mica més que l'aplicació de la llei. És per aquest motiu que cal proposar el diàleg sempre com a via efectiva que dona resposta a l'esperança de resoldre les divisions", defensen els prelats.

"Si el diàleg és seriós, capaç i obert, i si s'admet que dialogar sempre significa renunciar a les pròpies exigències per trobar-se en el camí amb les renúncies de l'altre, hi haurà avenços", afegeixen.

El perdó per avançar


Els bisbes catalans, entre els quals l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, que també és el president de la Conferència Episcopal Espanyola, opinen que "avançar tenint sentiments de misericòrdia i perdó sincers, respectant la justícia, ajudarà a fer que els acords que tots esperem s'assoleixin ràpid".

"Cal imaginar una solució satisfactòria que s'allunyi d'actituds inamovibles que no ajuden a construir harmònicament la societat. Serà llavors quan s'aniran vencent les dificultats i la capacitat de diàleg començarà a aportar possibles solucions", conclouen els bisbes.

Altres personalitats a favor dels indults

 

I és que no només l'Església catalana s'ha posicionat a favor dels indults. Personalitats com el president de la CEOE, Antonio Garamendi, o el president del Cercle d'Economia, Javier Faus, també ho han fet.

Tot apunta que el govern espanyol té previst concedir els indults abans de la primera reunió bilateral entre el president del Govern, Pere Aragonès, i el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. Una decisió que ha generat unes crítiques ferotges per part del PP, Vox i Ciutadans, que es van reunir el passat diumenge a la plaça de Colón de Madrid amb uns 25.000 manifestants.

Imatge principal: El cardenal Joan Josep Omella