Els diputats d'EH Bildu no aniran aquest dimecres al ple del Congrés on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, expliqui les mesures aprovades davant el brot del coronavirus a Espanya, per "responsabilitat" i "per preservar la salut personal i col·lectiva"

Així ho ha decidit la formació basca durant el matí d'aquest dimarts, i se sumen així a Ciutadans, JxCat i a la CUP. Fonts de Bildu han assenyalat aquest dimarts a primera hora que la portaveu del grup en el Congrés, Mertxe Aizpurua, aniria al ple, però hores més tard han comunicat que, finalment, per "criteris de salut i de seguretat", s'absentaria.

Posició similar a JxCat i la CUP

Aquesta posició de Bildu sobre la seva presència al Congrés és molt similar a les de JxCat i la CUP ja que els seus diputats, vuit i dos respectivament, es quedaran demà als seus domicilis.

Cs, per la seva part, va transmetre aquest dilluns a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, la idoneïtat que la sessió d'aquest dimecres, que començarà a les nou del matí, discorri a través de vies telemàtiques.

Tanmateix, Batet, tal com han explicat fonts parlamentàries, va indicar a la portaveu del partit, Inés Arrimadas, que no era viable un ple d'aquestes característiques en compliment de l'article 70.2 del reglament del Congrés, en el qual s'exigeix que les intervencions siguin presencials i a "viva veu".