El presumpte 'capitost' de la trama Gürtel a València, Álvaro Pérez El Bigotes, ha lamentat la mort de l'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá i ha titllat de "merdes" i "covards" alguns diputats del PP que, segons el seu parer, la "van abandonar com una gossa" en no respectar la seva presumpció d'innocència pel presumpte blanqueig de capitals comès pel grup municipal.

Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació durant una aturada de la sessió del judici de la trama Gürtel, que s'està celebrant aquest dimecres a la seu de l'Audiència Nacional de San Fernando de Henares (Madrid), on ha destacat que lamenta "molt" aquesta "notícia dramàtica i tràgica". El soci de l'empresari Francisco Correa a València ha destacat que coneixia Barberá -encara que no ha treballat "mai" per a ella, ha subratllat- pels actes que va organitzar per als populars a la regió.

"Molts dels que la posen a parir ja voldrien durant tota una vida estar i ser elegits per la ciutadania com ha estat ella", ha afirmat amb referència als 24 anys que va ser alcaldessa de València. "Crec que és una senyora que tenia una trajectòria política impecable", ha continuat.

Així doncs, ha retret que en l'acte d'obertura solemne de la XII Legislatura de les Corts, que va tenir lloc dijous passat al Congrés dels Diputats, alguns diputats "covards" del PP rebutgessin saludar-la, al seu judici, pel presumpte delicte pel qual ha estat investigada i pel qual va prestar declaració aquest dilluns davant del Tribunal Suprem. "Tinc la imatge a la retina d'una Rita, l'altre dia, abandonada com una gossa i això és una barbaritat", ha asseverat.

Una canallada

"L'han abandonat els seus i això és una canallada perquè cal respectar la presumpció d'innocència i els merdes que l'han abandonat veuran el que fan", ha sentenciat. Així mateix, ha dit que imagina que la mort ha estat causa del "sofriment".

En aquest sentit, El Bigotes, per qui la Fiscalia demana cinc anys i dos mesos per la seva participació en la primera època d'activitats de la xarxa Gürtel, ha destacat que "al final se n'ha anat amb una taca de què ella mai no podrà defensar-se", ha afegit.

Finalment, també ha lamentat que hi hagi un "nombrós grup de fills de puta", als que no ha volgut posar nom, que celebren la mort de la senadora. "No hauríem mai de celebrar la mort de ningú, crec que és una tragèdia en aquest país i em fa molta pena", ha acabat.