Petra de Sutter és la nova ministra trans del govern belga, un fet inèdit ja que mai abans Europa havia tingut una ministra amb aquesta identitat de gènere. Ella mateixa ha lloat el pas endavant que ha fet Bèlgica i ha destacat que ser trans "no et defineix com a persona i no és un problema".

Acaba amb un missatge d'esperança a la normalització: "Espero que el meu nomenament com a ministra i viceprimera ministra pugui desencadenar el debat a països on encara no és així". L'objectiu és lluitar contra l'homofòbia i ho farà representant el ministeri d'Administracions Públiques.

Criticada pel seu missatge

De Sutter (1963) té un gran llegat i experiència en el terreny científic. Llicenciada en medicina, ha treballat de ginecòloga i és experta en fertilitat. L'any 2019 va saltar del Senat i del Consell d’Europa al Parlament Europeu. Des del seu debut polític, la nova ministra ha posat constantment els drets humans i la salut per davant. A través de Twitter li han recriminat que si vol normalitzar la seva condició de trans, no "hauria de fer-ne bandera". De Sutter ha contestat que "evidentment" és el seu objectiu però "lamentablement és notícia perquè en d'altres països és impossible" pensar-ho.

La ministra belga va néixer a Horebeke, Flandes. De Sutter forma part del partit dels verds flamencs, l'ecologista Groen. El nou govern belga és una coalició de set partits de quatre famílies polítiques: socialistes, liberals, ecologistes (flamencs i francòfons) i democristians flamencs. I de viceministres també n'hi ha set. Les últimes eleccions a Bèlgica van ser l'any passat, el maig del 2019. Primer va caure el govern del liberal francòfon Charles Michel i després es va posar un en funcions amb Sophie Wilmès com a primera ministra.