Mentre una manifestació omplia la plaça de Colón de Madrid contra els indults als presos, Unidas Podemos certificava el relleu de Pablo Iglesias amb l'elecció de Ione Belarra com a nova líder de la formació. Belarra, en el seu primer discurs com a secretaria general de Podemos ha llançat una crida la militància a treballar per un futur millor i per construir un nou país contra l'"odi" de les dretes, que "tornen a petrificar-se en una foto en blanc i negre a la plaça de Colón".

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha estat elegida aquest diumenge al migdia nova secretaria general de la formació lila, amb un 85,61% dels vots emesos en les primàries del partit. Dels prop de 139.000 inscrits amb dret han participat en la votació 53.443 i, d'ells, han optat per Belarra, 45.753.

Ione Belarra Asamblea Podemos mini Vistalegre Efe

Ione Belarra, durant l'Assemblea Ciutadana de Podemos / Efe


Davant la militància congregada en la quarta Assemblea Ciutadana de Podemos,  Belarra ha recriminat al líder del PP, Pablo Casado, la corrupció del seu partit i ha assenyalat que "Espanya no es mereix aquesta oposició". “Contra l'alegria de barallar per un país millor, les dretes tornen a petrificar-se avui de nou en una foto en blanc i negre a la plaça de Colón. L'odi i l'enfrontament, la corrupció i la defensa dels seus privilegis és l'única forma de fer política que coneixen", ha manifestat. Espanya, ha afegit la nova líder de la formació, no es mereix "que el senyor Casado, en lloc de retre comptes davant la ciutadania per dirigir un partit polític que, com acrediten els jutges, durant dècades ha actuat com una organització criminal, es dediqui a anar a la plaça de Colón a tapar les seves vergonyes i estendre l'odi i l'enfrontament entre els pobles d'Espanya".

Extrema dreta

Durant la seva intervenció davant la militància, Ione Belarra, ha expressat la seva preocupació per la presència de l'extrema dreta a la foto de Colón. "És molt greu". "Ens toca afrontar aquests reptes de país en un context de normalització i impuls de l'extrema dreta que torpedeja els fonaments de la nostra democràcia. Però vull ser també clara amb una cosa: no se'ns pot oblidar que l'auge de l'extrema dreta és la resposta dels poders més profunds d'aquest país a l'avanç democràtic que fa 10 anys que està en marxa", ha apuntat posant en relleu el 15-M.

Belarra ha aprofitat el seu primer discurs davant la militància com a nova líder del partit per a agrair l'aconseguit pel seu antecessor: "Gràcies, Pablo Iglesias. Aquí seguim. Aquesta sempre serà la teva casa", ha ressaltat despertant l'aplaudiment dels simpatitzants. "Gràcies Pablo Iglesias per ensenyar-nos que un militant ha de ser allí on sigui més útil", ha proclamat Belarra en el seu primer discurs davant la militància, amb el qual ha inaugurat un nou cicle sense Iglesias.

 

Imatge principal, Ione Belarra nova secretaria general de Podemos / Efe