La decisió del partit ultraespanyolista Vox de designar un torero, Vicente Barreracom a vicepresident de la Generalitat valenciana i conseller de Cultura ha provocat durant tot el dia una gran tabola a la xarxa, amb imatges de befa i comentaris sarcàstics. Vox s'ha mostrat com diria el tòpic, i gairebé portant-ho al límit, segons alguns observadors. És un to diferent del de Ciutadans, que a l'entendre d'altres practicava un espanyolisme radical més intel·ligent i més perillós. Vicente Barrera ha estat l'aposta del partit d'extrema dreta per entrar a l'executiu valencià després que el Partit Popular va vetar el seu número u a les llistes autonòmiques del passat 28-M: Carlos Flores, que va ser condemnat per maltractar la seva exdona. 

Aquestes són algunes de les reaccions hilarants que ha provocat la decisió de Vox. De les més subtils, a les de més incisives:

Vicente Barrera Simó va néixer a València l'any 1968 i és net del també torero Vicente Barrera i Cambra. Abans de dedicar-se a aquest món, es va llicenciar en dret per la Universitat de València. Mentre seguia aquests estudis es va començar a plantejar ser torero, una activitat prohibida a Catalunya. Fa 12 anys es va retirar professionalment d'aquest món, però segueix anant a corrides de toros. El torero es va afiliar a Vox l'any 2018 perquè, segons les seves declaracions, era la formació política que "estava trobant a faltar a Espanya". Poc després d'afiliar-se, va ser designat coordinador de zona d'Ontinyent (la Vall d'Albaida).