El comissari José Manuel Villarejo va interceptar pel BBVA, el 18 de gener de 2005, una trucada telefònica realitzada des del palau de la Moncloa a un directiu del Banco Santander, on van ser gravats l'aleshores vicepresidenta del govern espanyol María Teresa Fernández de la Vega, i el cap de l'Oficina Econòmica en Presidència del Govern, Miguel Sebastián, segons ha informat el portal Moncloa.com.

Segons la informació, que també recull El Confidencial, el presumpte cervell de l'operació Tàndem hauria aconseguit accedir, presumptament al contingut de part de les 15.000 converses telefòniques, que va arribar a controlar entre novembre de 2004 i febrer de 2005 per encàrrec de la segona entitat financera d'Espanya. 

Segons recull Moncloa.com, a les fulles de càlcul a les que ha tingut accés, hi ha 65 trucades en les quals l'origen o el destí estava identificat com a "Presidència del Govern", "Ministeri de Presidència" o "Moncloa". I en 60 de les 65 ocasions apareix també el telèfon que tenia Sebastían en aquell moment. 

El portal exposa que Villarejo va entregar un informe al BBVA de quatre pàgines amb la suposada transcripció de la conversa.

captura moncloa 1

El document amb les transcripcions estaria guardat amb el nom "Anexo VI: MIKY-CC Control Comunicaciones". 'MIKI', segons ressalta el digital, va ser l'alias que li va posar el comissari al que va ser ministra socialista d'Indústria. En l'escrit, Villarejo es vana que "tot i les contramesures" que havia posat el mateix Sebastián per protegir les seves comunicacions telefòniques, la punxada d'una trucada realitzada des del número fix de la Moncloa havia estat possible perquè "RUPER" tenia el "control afectat". 

captura moncloa 2

"RUPER" és l'acrònim d'Ignacio Rupérez Calvo, un alt directiu de Banco Santander. Segons recull el portal, en opinió de Villarejo, era l'"enllaç" entre "el grup hostil" i la entitat financera. 

"Hem tingut accés a BBV i tenim una relació amb el BBV". Així ho explica també Vozpópuli, que assegura que consta en una gravació aportada per la Fiscalia anticorrupció a la peça separada 'Iron' que constata que, per elaborar els seus informes, el comissari utilitzava dades secretes de forma presumptament il·legal.