El BBVA té de marge fins dilluns 18 de febrer  vinent per lliurar en el jutjat número 6 de l'Audiència Nacional els informes que obrin en el seu poder sobre els treballs que hauria estat realitzant per al banc el comissari jubilat en presó provisional José Manuel Villarejo durant la presidència de Francisco González.

Segons han informat fonts jurídiques a Europa Press el jutge Manuel García Castellón, després de requerir documentació als mitjans de comunicació que van informar sobre l'existència de contractes pels quals Villarejo hauria espiat per al BBVA, hauria sol·licitat el banc que li remetés els informes que sobre aquest assumpte obrin en el seu poder.

Segons ha avançat Moncloa.com, el magistrat hauria donat a l'entitat financera un termini de 72 hores per aportar tota la documentació de què disposi sobre la relació que va mantenir amb Villarejo entre 2005 i 2017, quan González era president executiu del BBVA.

Es dóna la circumstància que la pròpia entitat financera, al seu últim informe anual de govern corporatiu, remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es refereix a aquest assumpte com una "contractació d'activitats presumptament irregulars que, de confirmar-se, podria tenir un impacte reputacional negatiu per al banc".

Investigació interna

L'entitat que actualment presideix Carlos Torres ja va anunciar després de la difusió de les primeres informacions el mes de gener passat que estava duent a terme una investigació interna sobre l'anomenat cas BBVA-Villarejo.

Així mateix, el gener passat l'entitat va fer un pas més en els seus treballs d'investigació interna per determinar quina relació va tenir el banc sota la presidència de Francisco González amb la firma de detectius de l'empresonat excomissari de Policia José Manuel Villarejo, per a la qual cosa va fitxar PwC.

PwC treballa en la realització d'un informe forensic a què ha destinat un equip de més de 40 persones especialitzades i dedicades en exclusivitat a aquest assumpte. Per a això, utilitza una tecnologia molt capdavantera i els mitjans més avançats, a fi de realitzar una investigació de caràcter objectiva i el més independent possible.