Uns simpatitzants de Vox han iniciat una batussa contra uns membres de col·lectius antifeixistes a Sabadell (Vallès Occidental), a prop d'un acte electoral del partit d'extrema dreta. 

Unes 50 persones de diversos col·lectius antifeixistes locals s'han concentrat al Parc Central del Vallès, la zona de Sabadell amb el percentatge més alt de vots a Vox, on s'havia programat un acte a les 13 h de la formació. Segons ells, estava previst que el míting comptés amb la presència el portaveu de Vox al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros.

Abans de començar l'acte, la barrera policial que separava els dos grups s'ha trencat i s'ha produït una gran batussa. Els Mossos d'Esquadra s'han vist superats per la situació i han hagut de demanar reforços. 

Un dels moments amb més tensió s'ha produït quan els simpatitzants de Vox han retingut a terra a un noi antifeixista i, abans que arribessin els efectius policials, l'han agredit amb cops de puny i puntades de peu mentre altres animaven amb frases com ¡al talego cabrón! o ¡dale, dale!

Poc després, els cossos policials han separat el noi i han impedit que ningú s'hi acostés amb un nou cordó, inclosos els altres membres dels col·lectius antifeixistes, la qual cosa ha provocat la indignació d'alguns manifestants.

Finalment, l'acte s'ha pogut celebrar amb la presència del president de Vox a Barcelona, Joan Garriga Domènech i el candidat Antonio Gallego. 

Tensió a Girona per una visita d'Abascal

Un cas semblant va passar ahir a Girona (Gironès), on un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra va impedir que una seixantena d'antifeixistes poguessin accedir a un acte de campanya de Vox.

Els manifestants van esperar a l'arribada del president de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, acompanyat del candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga. 

Quan els líders de Vox van arribar, es van produir moments de tensió amb llançament de grava i insults, però, en aquest cas, els agents de la Brigada Mòbil i l'ARRO van contenir els manifestants que intentaven arribar a la zona on es feia l'acte.

Els crits dels antifeixistes es van sentir durant els discursos i van impedir seguir l'acte amb normalitat. En total hi havia una quinzena de furgonetes dels Mossos i uns 60 agents.

 

Imatge principal, batussa a Sabadell entre els simpatitzants de Vox i els antifeixistes / @RadioSabadell