Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha impedit que una seixantena d'antifeixistes hagin pogut accedir a un acte de campanya de Vox a Girona (Gironès), la qual cosa ha provocat moments de tensió. 

Els manifestants han esperat a l'arribada del president de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, acompanyat del candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga. 

Quan els líders de Vox han arribat s'han produït moments de tensió amb llançament de grava i insults, però els agents de la Brigada Mòbil i l'ARRO han contingut els manifestants que intentaven arribar a la zona on es feia l'acte.

Els crits dels antifeixistes s'han sentit durant els discursos i han impedit seguir l'acte amb normalitat. En total hi havia una quinzena de furgonetes dels Mossos i uns 60 agents.

Moments de tensió a l'acte de Vox a Girona / ACN

Acte Vox antifeixistes arran Girona / ACN

Els Mossos d'Esquadra i els  antifeixistes a l'acte de Vox a Girona / ACN

Abascal culpa els governs de la Generalitat i de l'Estat d'"encoratjar" la violència 

Durant la seva intervenció a l'acte, que també ha comptat amb la presència del número 1 de Girona, Alberto Tarradas, Abascal ha culpat els governs de la Generalitat i de l'Estat d'"encoratjar" la violència contra Vox.

El president del partit s'ha mostrat confiat que Vox obtindrà representació al Parlament. Assumeix, però, que seran a l'oposició i rebutja haver d'escollir entre ERC i el PSC. "Nosaltres garantirem que tingueu una veu que us representi", ha promès a la cinquantena de simpatitzants que els han fet costat. Un cordó policial dels Mossos ha separat els dos bàndols.

 

Acte Vox antifeixistes arran Girona / ACN

Els Mossos d'Esquadra bloquegen el pas als antifeixistes abans de l'acte de Vox a Girona / ACN

Un cas similar ha passat a La Garriga (Vallès Oriental), on l'establiment de carpes del partit de Vox ha portat a diversos antifeixistes a manifestar-se en contra. 

 

Imatge principal, els manifestants i els Mossos a l'acte de Vox a Girona / ACN