La batussa de la diputada díscola de Vox contra Ignacio Garriga continua. Fa unes dues setmanes, Isabel Lázaro va denunciar el secretari general del partit ultra davant l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per carregar al grup parlamentari despeses personals —entre les quals figuren la quota de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del col·legi dels seus fills, tintoreries, perruqueries i nombrosos repartiments de menjar a domicili—. Ara, la diputada li ha retret que els comptes del grup parlamentari de Vox no estan ni fiscalitzats ni auditats pel Parlament.

La cosa és que Garriga va assegurar que la denúncia de Lázaro és "una campanya més d'aquestes que intenten silenciar el missatge polític de Vox" i que els comptes del grup parlamentari estan auditats. "Mai ens han recriminat ni ens han plantejat la modificació de qualsevol mena d'error. Si ho haguessin fet, per descomptat que ho hauríem corregit", va dir en una entrevista publicada el cap de setmana, on també va reiterar que les despeses estan perfectament justificades i que està molt tranquil. Però la diputada li ha indicat aquest dimecres que els comptes no estan pas auditats, de manera que el Parlament no disposa ni de les factures ni dels justificants de pagament.

Davant d'això, Lázaro li ha demanat la dimissió: "Un polític que menteix hauria de dimitir. Perquè Vox torni a ser Vox". I és que la diputada defensa que l'objectiu de la seva batussa contra Garriga és aconseguir que el partit ultra torni a ser el que era. Un usuari de Twitter l'ha acusat d'atacar més a Vox que al PSC i als independentistes, i Lázaro ha respost que ella no ataca la seva formació: "Defenso Vox i defensaré les idees de la llibertat del seu manifest fundacional sempre".

La diputada va difondre un comunicat la setmana passada en el qual assegurava que la denúncia contra el secretari general del partit ultra no era fruit del "rancor" ni "d'una rebequeria", sinó que responia a "una situació de degradació dels principis i valors" de la formació. També va assegurar que seguiria lluitant per "dignificar" el projecte de Vox i que torni "a l'essència del seu manifest fundacional": "Em preocupa que tot l'esforç que hem desenvolupat tantes persones durant tants anys sigui destruït per aquestes persones que han vingut a servir-se i no a servir". Segons va relatar, Vox va prescindir d'ella a les llistes electorals del 12-M després d'haver sol·licitat els comptes del grup parlamentari de Vox. "Sens dubte, ha estat una represàlia per haver qüestionat els comptes econòmics del grup", va dir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!