Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats, ha convocat per aquest dimecres una reunió amb representants d'Unidas Podemos, Más País, Compromís i els partits independentistes representats a la cambra (ERC, Junts, PDeCAT, Bildu, la CUP i el BNG, per parlar amb ells sobre el CatalanGate, el cas d'espionatge en actiu contra desenes de líders de l'independentisme català amb el programa Pegasus, segons confirmen fonts d'Europa Press. Davant la inacció del Congrés i del govern espanyol, molt criticada pels afectats per les escoltes, les deu formacions van demanar aquesta reunió amb Batet. Cal tenir en compte, que en l'informe de Citizen Lab publicat per The New Yorker, hi ha diputats actuals Miriam Nogueras (Junts), Ferran Bel (PDeCAT), Albert Botran (CUP) i Jon Iñarritu (Bildu) i també la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que en el seu moment va ser diputada de la cambra. Els quatre en actiu han demanat expressament empara a la presidenta del Congrés per la seva situació i ella els va respondre assegurant que garantirà els seus drets.

En un manifest conjunt, aquests partits han exigit a Batet que "prengui totes les mesures oportunes per garantir els drets" dels quatre diputats afectats per Pegasus i també que creï una investigació interna per poder conèixer l'abast real dels possibles casos d'espionatge a membres de la Cambra. "Des del moment que sabem que s'ha espiat a cinc diputats, alguns dels quals portaveus de les seves forces polítiques, podem afirmar que la seguretat del Congrés ha quedat compromesa, ja que l'espionatge amb Pegasus no es limita a les persones amb terminals afectades, sinó al conjunt de les persones que tenen contacte amb elles", adverteixen en la declaració. Les deu formacions que tractaran aquest afer amb Batet, a banda del PNB, també han sol·licitat al Congrés que obri una investigació parlamentària sobre el que han titllat "de l'escàndol més gran d'espionatge de la democràcia".  

Modificacions a la comissió de secrets 

La Mesa i la Junta de Portaveus del Congrés dels Diputats han aprovat en les últimes hores dimarts una resolució de la presidenta Batet, que rebaixa de 210 (3/5 parts del ple) a 176 diputats (majoria absoluta) el nombre de suports necessaris per a l'elecció dels membres de la comissió de secrets oficials. L'objectiu de la mesura és esquivar el veto que el PP ha fet fins ara a la presència de formacions independentistes com Bildu a la comissió que controla les activitats del CNI. Batet vol que la comissió es constitueixi al ple d'aquesta mateixa setmana i celebri una sessió en qüestió de dies perquè hi pugui comparèixer la directora del CNI, Paz Esteban, per abordar el CatalanGate. En roda de premsa al pati del Congrés, Batet ha afirmat que la seva voluntat és posar punt final a "l'anormalitat democràtica" que implica que no es constitueixi la comissió de secrets oficials.