L'organització juvenil Batec s'ha compromès a participar i promoure accions de desobediència civil amb l'objectiu de "construir un país on valgui la pena viure". Batec ha fet públic un comunicat coincidint amb la Diada on han anunciat que engeguen una nova campanya sota el lema 'Amb l'estat espanyol no tenim futur' amb la qual volen "evidenciar les poques perspectives de futur dels joves en el cas que els Països Catalans continuïn lligats a l'estat espanyol durant més temps".

Batec va iniciar les seves accions el maig passat i ha protagonitzat diverses protestes per denunciar la manca d'inversions per part de l'Estat a la xarxa de Rodalies que consistien a no pagar el bitllet de tren. Van protagonitzar almenys tres protestes a diferents estacions del país.

divesas personas participan en la protestas de Batec entrando en RENFE sin pagar billete / Sergi Alcàzar
Protesta de Batec en una estació de Renfe: no paguen el bitllet / Foto: Sergi Alcàzar

Crida al jovent independentista

Ara amplien el focus de les seves denúncies, tal com recull el manifest que han donat a conèixer aquest dissabte. Així denuncien l'elevat atur juvenil, l'increment dels preus de l'energia, la situació de la llengua catalana i la "repressió sistemàtica" per part de l'Estat. Batec ha fet una crida al jovent independentista a "organitzar-se i participar del teixit associatiu del país" i a prendre partit "per combatre totes les injustícies actuals i així arribar a tenir un país on valgui la pena viure".

En el tret de sortida de la campanya, Batec ha distribuït diversos cartells on es poden llegir missatges on interpel·len el jovent: "A l'estat espanyol es persegueix i es reprimeix per raons polítiques, no estàs cansat de viure així?", "Les companyies elèctriques guanyen 11.800 milions d'euros i tu no pots pagar la factura de la llum", o "Realment vols viure en un Estat condemnat per torturar persones? Construïm un país que respecti els drets humans". Altres missatges de la campanya són: "Si seguim a l'estat espanyol, els teus fills no parlaran català", "4 mesos de transport gratuït no et solucionen els retards de Rodalies" o "Només 2 de cada 10 joves poden emancipar-se a l'estat espanyol, és aquest el futur que vols pels teus fills?".