La diputada d’ERC Montse Bassa ha convertit l'acte de recollida del premis d’Acció Social Maria Figueras i Mercè Bañeras, que han distingit la consellera Dolors Bassa, en un homenatge a la seva germana i als presos polítics.

El guardó premia Dolors Bassa per la seva tasca "al capdavant de la renda garantida i pel seu activisme social" i s’ha lliurat de manera telemàtica.

La diputada d’ERC s’ha encarregat de la intervenció on ha denunciat que la seva germana es troba “empresonada venjativament al Puig de les Basses mitjançant una sentència que en onze pàgines de falsedats, condemna a dotze anys de presó”. Ha titllat la decisió del tribunal de “suprema injustícia” i ha instat a no oblidar-la. “Perquè l’oblit de les nostres preses i presos és una segona condemna”, ha reblat.

Bassa, que ha descrit el llibre escrit amb la seva germana com l’impacte de la repressió en la pròpia pell i en l’entorn familiar, s’ha encarregat de llegir unes paraules de la consellera en què accepta "amb orgull" el premi.

“La gent que compartim els valors de la igualtat i de la llibertat i que hem compartit trajectòria amb la gent més vulnerable sabem que la felicitat és l’entrega als altres i treballar per una justícia social”, assegura la consellera des de la presó de Puig de les Basses, on adverteix que caldrà replantejar polítiques i estratègies socials per fer front a la situació que deixarà la pandèmia.

“Des dels peus a la presó, mantinc la mirada al cel. Des del darrera els barrots, m’emociona el vostre reconeixement”, conclou la consellera.