En un plenari celebrat aquest dimarts, la militància del partit Más Madrid ha oficialitzat el seu suport "unànime" a la integració a la plataforma Sumar, liderada per Yolanda Díaz. Amb un suport del 96% per part de la militància, la decisió era esperada però no exempta de matisos, que reflecteixen les tensions persistents entre la nova marca i Podem. Aquesta votació, que ha rebut el suport de gairebé tota la militància, no suposa que ja hi hagi coalició amb Sumar, sinó que només significa que les bases de Más Madrid hi estan a favor, ara la cúpula del partit haurà de negociar aquest possible escenari.

La secretària d'Organització de Més Madrid, Manuela Bergerot, ha informat que el 96,11% de la militància ha votat a favor de la integració a Sumar, mentre que només el 3,89% s'hi ha oposat. Abans de la votació, Rita Maestre, responsable municipal a la capital, ha revelat que les 21 assemblees locals havien mostrat un "consens clar" sobre el suport a la candidatura de Sumar a les eleccions generals, però també van expressar la necessitat de presentar matisos. Aquests matisos inclouen la insistència a mantenir "les formes de fer política de Més Madrid" i destacar l'accent particular del partit. També s'ha sol·licitat que Más Madrid participi activament en el procés programàtic i es preservi la identitat de la marca. Els membres del partit creuen que el creixement experimentat en les eleccions locals del 28 de maig ha de reflectir-se en la seva influència dins de la candidatura d'"unitat" de l'esquerra, que es posiciona a l'esquerra del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE).

En relació amb aquest assumpte, Mónica García, una de les principals figures de Més Madrid, ha respost als mitjans de comunicació dient: "Hem tingut un resultat el 28 de maig que fa que siguem l'única força progressista que ha estat capaç de créixer i això d'alguna manera s'ha de reflectir". La seva declaració apunta a la importància que Més Madrid obtingui una posició rellevant dins de la candidatura conjunta de l'esquerra.

La consulta realitzada a la militància s'ha centrat en la següent pregunta: "Estàs d'acord que Más Madrid doni suport a Sumar i que des de l'equip coordinador es negociïn les millors condicions de cara a les pròximes eleccions generals?". Amb un resultat aclaparadorament favorable a la integració a Sumar, el partit es troba ara en una posició sòlida per negociar les condicions que permetin mantenir la seva identitat i visió política dins de la plataforma.

El partit de l'exdiputat canari de Podemos Alberto Rodríguez pacta amb Sumar

Coalició oficialitzada de cara a les generals del 23 de juliol. El partit de l'exdiputat canari de Podemos Alberto Rodríguez, Drago Canarias, s'uneix a Sumar, el partit liderat per la vicepresidenta segona Yolanda Díaz, per a presentar-se conjuntament a les pròximes generals. Així ho va anunciar el coportaveu confederal de la formació, Alberto Rodríguez, en una roda de premsa celebrada aquest dimarts. A la trobada amb els mitjans de comunicació, Rodríguez ha expressat la importància de "mirar cap al futur" i tenir la voluntat de sumar i integrar forces. "Sortim a guanyar. El 23J podem tenir una política institucional que s'assembli més a la nostra gent", ha destacat l'exdirigent de Podemos.