Les bases de l'Assemblea han avalat que la via unilateral és "l'única fórmula possible" per aconseguir la independència de Catalunya. Ho han fet votant a favor del full de ruta de l'entitat presentat pel secretariat nacional, sense cap esmena aprovada i incorporada.

Fins al 96% dels socis de l'ANC que han participat en l’assemblea general han votat a favor d'aquest full de ruta i només el 4% hi ha votat en contra. La participació total en l’assemblea general ha estat de 5.659 socis

El full de ruta planteja, a més, que la via unilateral ha de ser "el desafiament constant a l'estat espanyol, com a única via possible per assolir la plena llibertat". També demana dividir els àmbits d'acció en tres eixos: el popular, l'institucional i el d'acció exterior.

L'entitat també s'ha marcat com a objectiu "treballar per concretar una estratègia compartida i que sigui posada en pràctica" i "pressionar per evitar desviaments de l'estratègia compartida". En aquest sentit, l'entitat ja va advertir que condicionaria la seva participació en la taula de debat estratègic amb els partits i Òmnium a la unilateralitat.

Aquest és el full de ruta aprovat aquest dijous.

 

Objectius

Sobre la mobilització, l'Assemblea vol "vertebrar-la" i "fer-la més sòlida i cohesionada". Per altra banda, també vol seguir denunciant la vulneració de drets de l'Estat davant dels tribunals europeus i "aprofundir" la internacionalització del procés amb una "xarxa de paradiplomàcia internacional".

Després de la validació del full de ruta, la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, juntament amb el vicepresident, David Fernàndez, exposaran el posicionament polític de l'ANC el proper diumenge 30 de maig.

Per altra banda, les bases de l'Assemblea també han aprovat l'informe de gestió del secretariat nacional (96% a favor i 4% en contra), l'Informe econòmic de l'exercici 2020 (97% a favor i 3% en contra), la proposta de pressupost de l'exercici 2021 (97% a favor i 3% en contra), la reforma parcial dels estatuts (76% a favor, 4% en contra i 20% en blanc) i la reforma parcial del reglament de règim intern (96% a favor i 4% en contra).

Aquí podeu consultar els resultats de les votacions: