Segons un estudi realitzat pel Consell Mundial de Viatge i Turisme, WTTC en anglès, Barcelona és la tercera ciutat europea on més gasten els turistes, després d'ingressar 13.600 milions d'euros el 2016. La Ciutat Condal només està per darrere de Londres i d'Istanbul en la llista de ciutats que més diners ingressa dels turistes estrangers.

En aquesta llista de 17 països, la segona ciutat espanyola és Madrid, que se situa en la 13a posició, amb unes despeses turístiques d'uns 6.100 milions d'euros, menys del doble que Barcelona. La ciutat catalana està per davant de capitals potents com Amsterdam, París, Roma o Berlín, i la capital de l'Estat està per darrere de totes elles, només superant ciutats com Estocolm o Varsòvia

Per la seva banda, Londres encapçala la llista amb uns ingressos de 18.900 milions d'euros de turistes de tot el món, mentre que el turisme nacional va contribuir amb uns 2.940 milions. Per davant de Barcelona, en la segona posició, es troba Istanbul amb un total estimat de 17.500 milions.

Londres, immune al 'Brèxit'

La presidenta del Consell, Gloria Guevara, ha declarat que Londres és una ciutat de referència que ofereix "experiències úniques" i ha indicat que encara que el "brexit" i els casos recents de terrorisme afectaran a les xifres d'aquest any, la despesa del turista seguirà creixent un 7 % anual en el pròxim decenni.