Detectar què preocupa a la ciutadania -a partir de les enquestes de la Generalitat i l'Ajuntament-, debatre'n en profunditat -a través d'un abordatge pausat i polièdric- i receptar solucions -tant a la pròpia societat civil com a l'administració-. És la raó de ser de Barcelona Futur, el think tank centrat i enfocat en la capital catalana que s'ha presentat aquest divendres i que compta amb un còctel de cares conegudes en diversos àmbits.

barcelona futur   barcelona futur

El consell directiu, que encapçala el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, reuneix des del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre al secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, passant pel president del Barça, Josep Maria Bartomeu, la monja activista Sor Lucía Caram, el meteoròleg Tomàs Molina, el doctor Bonaventura Clotet, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, la degana de l'ICAB Maria Eugènia Gay o la presidenta de l'Acadèmia de Cinema de Catalunya, Isona Passola. Tots ells, representants d'àrees tan diferents com la cultura, la salut, la comunicació, la restauració, el turisme, el comerç, la judicatura, la seguretat, l'empresa o els sindicats, s'han adherit a la plataforma a títol personal.

La majoria d'ells han participat a la posada de llarg que s'ha celebrat al Caixa Fòrum i on els impulsors han subratllat que l'objectiu al qual aspiren és fomentar un espai de trobada per fomentar el debat i el consens entre la ciutadania i les seves entitat per generar propostes que rellancin Barcelona. A partir de 2020 Barcelona Futur començarà a treballar a ple rendiment i serà a llavors que iniciaran la ronda de contactes amb l'alcaldessa Ada Colau i els grups municipals de l'Ajuntament. 

barcelona futur tomas molina sor lucia caram   barcelona futur

L'associació insisteix a remarcar "la neutralitat davant qualsevol tendència política", en paraules del seu president, Gerard Esteva. Així mateix, la prioritat a l'hora d'activar els debats és que l'intercanvi d'opinions trenqui amb la dinàmica de les taules monosectorials i aprofitar, en canvi, la transversalitat de tots els seus integrants. Un lobby eclèctic per una societat eclèctica. 

barcelona futur javier pacheco   isona passol   sanchez llibre   barcelona futur