Delegacions municipals de Barcelona, Vitòria-Gasteiz, Madrid, Cadis, Rivas (Madrid), València, Saragossa, La Corunya i Pamplona es reuniran dijous que ve a la capital navarresa per impulsar querelles contra els crims del franquisme.

"Trobades de Pamplona: veritat, justícia i reparació. Ajuntaments per les querelles contra els crims del franquisme" és la denominació d'aquesta primera jornada a nivell estatal sobre la matèria, en la qual se celebraran ponències tècniques i jurídiques i se signarà un manifest titulat "Veritat, justícia i reparació, ja!".

L'objectiu d'aquesta jornada és coordinar les accions dels ens locals que s'han adherit a aquesta iniciativa i organitzar les accions futures, segons que informa el Consistori pamplonès.

Els nou ajuntaments signaran al final de la jornada un manifest que assenyala que la promoció d'aquestes querelles no es basa "en cap afany de revenja, sinó en l'exigència humana de Veritat, Justícia i Reparació, el que portem reclamat durant molt temps per la ciutadania a la qual ens devem".

El manifest, obert a l'adhesió d'altres pobles i ciutats, mostra la determinació dels signants a l'hora d'expressar la seva "ferma voluntat" de continuar fins al final la via empresa amb les seves querelles, teixir llaços de col·laboració i solidaritat municipalista i convidar a la resta de municipis a sumar-se a aquesta iniciativa que "busca acabar amb totes aquestes dècades d'impunitat i reclamar Veritat, Justícia i Reparació pels crims franquistes"