"Em va costar convèncer un periodista a Brussel·les que Puigdemont no havia guanyat les eleccions. Sap per què? Perquè vostès no existeixen, han desaparegut de Catalunya!", era la duríssima crítica que el ministre d'Educació Íñigo Méndez de Vigo llançava sobre Ciudadanos, en una pregunta durant la sessió de control d'aquest dimecres del portaveu Juan Carlos Girauta, després que el Tribunal Constitucional tombés el "pegat vergonyant" dels 6000 euros per a l'escolarització en castellà, termes en què qualificava la resolució Girauta, manifestament molest amb De Vigo. 

El portaveu de l'executiu central aprofitava la incòmoda situació que l'Alt Tribunal replantegés els plans de la Moncloa sobre acabar amb la immersió, per carregar contra la formació taronja perquè Inés Arrimadas no es presentés a la investidura. De Vigo, però, continuava aprofundint la crítica en clau catalana i arribava a assegurar que "l'únic que havien fet" des de Cs era "negar un diputat perquè el Partit Popular no pugui tenir grup propi, perquè no hi hagi una veu constitucionalista més" deia el ministre. "Molt tuit i poc parlar, això no serveix per a res" sentenciava. 

Girauta no es quedava curt i titllava de "pegat vergonyant" el pla Wert i recordava al govern espanyol l'obligació de "fer complir les sentències dels tribunals", que estableixen un mínim del 25% per a l'escolarització en castellà –tot i que la llei del Parlament fixa el català com a vehicular. "No escoli les veus que li diuen que l'adoctrinament és un cas aïllat" reblava el portaveu de Cs. "La immersió és un model classista, on només els qui no van a la pública poden escollir l'idioma dels seus fills. El PP ha governat amb majoria absoluta i no han fet res" es vantava Girauta.